Refik Anadol yeni yapay zekâ platformunu tanıttı

Refik Anadol Studio, Dünyanın İlk Yapay Zekâ Sanatları Müzesi “DATALAND”‘ı Açtı

Refik Anadol Studio’nun hazırladığı, dünyanın ilk yapay zekâ sanatları müzesi “DATALAND” kapsamında oluşturulan, “Living Encyclopedia: Large Nature Model” (LNM) açıldı.

Yeni medya sanatçısı Refik Anadol, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, DATALAND’ın yapay zekâ destekli platformu olan LNM’yi tanıtarak, geniş doğa tabanlı veri kümelerini sürükleyici, çok duyulu deneyimlere dönüştürerek geleneksel bir ansiklopedi konseptini yeniden tasarladığını belirtti.

Anadol, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda büyük heyecan duyduğunu belirterek, “LNM, statik bilgiler sunmak yerine, bilginin üretken metin, görseller ve ses aracılığıyla deneyimlendiği, keşif için gelişen bir alan sunuyor. Bu, verilerle nasıl etkileşim kurduğumuz konusunda çığır açan bir adım niteliğinde. Merak, düşünme ve hayret uyandıran bir deneyim.” dedi.

“Üç etkileşim modu sunuyor”

Anadol, LNM’nin “Black Forest Labs” iş birliği ile hazırlandığını, dinamik ve canlı hissettiren yollarla doğal dünyanın güzelliğine ve karmaşıklığına bağlandığını vurgulayarak, şunları ekledi:

“Üç etkileşim modu sunuyor. Araştırma Modu’nda ayrıntılı ekosistemlere dalabilir, gerçek zamanlı hava durumu simülasyonlarını keşfedebilir ve çevresel verilerle etkileşim kurabilirsiniz. Oluşturma Modu’nda, metin istemlerine dayalı olarak flora, fauna ve mantarların bilimsel olarak doğru görüntülerini üretebilirsiniz. Dream Mode, gelişen manzaralar, görseller ve doğa sesleri arasında meditatif bir yolculuk sunar; sakinlik ve bağlantı için bir alan yaratır.”

Beta topluluğuna katılarak projeyi şekillendirmeye yardımcı olmaya davet eden Anadol, “LNM’yi deneyimleyen ilk kişilerden olun ve Web3 alanında ve ötesinde geleceğine katkıda bulunun.” dedi.

Detaylı bilgi için lnm.dataland.art adresini ziyaret edebilirsiniz. (AA)

Related Posts

Hugging Face’ten bulut tabanlı ücretsiz yapay zekâ aracı

Open Computer Agent, temel görevlerde yeterli performans gösteriyor. Ancak karmaşık işlemlerde, örneğin uçak bileti aramalarında sistem zaman zaman tökezliyor. TechCrunch tarafından yapılan testlerde, aracın CAPTCHA testlerinde başarısız olduğu ve bu …

Gökyüzünün yeni Fatihi çığır açacak! Hayal gerçek oldu

Polonya’nın yenilikçi teknoloji sahnesinde bir devrim yükseldi. Volonaut Airbike, dünyanın ilk gerçek uçan motosikleti olarak gökyüzüne damga vurmaya hazırlandı. Polonyalı mucit ve Jetson ONE’ın oluşturucu Tomasz Patan tarafından tasarlanan bu tek …

İskoçya’da düşük frekanslı uğultunun gizemi nedir?

İskoçya’da Lewis Adası’nda duyulan 50 Hz uğultusu gündeme oturdu. Ada halkının uyku düzenini altüst eden bu gizemli sesin kaynağı, bir türlü bulunamıyor.

Bilim insanları “kara delik bombası” yaptıklarını açıkladı

Bilim insanları teorik olarak uzun süredir varlığı bilinen ancak şimdiye dek hiç gerçekleştirilmemiş bir konsepti hayata geçirdiklerini duyurdu: Kara delik bombası. Ancak endişeye gerek yok; bu “bomba” ne gerçek bir kara delik içeriyor ne de …

e-Devlet tarife karşılaştırma sistemi erişime açıldı: En uygun tarife kolayca bulunabilecek

Tarife karşılaştırma sistemi e-Devlet üzerinden erişme açıldı. Vatandaşlar artık cep telefonu ve sabit internet tarifelerini/kampanyalarını BTK tarife karşılaştırma sayfası üzerinden kolaylıkla yapabilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı …

Düzenli olarak yaptığınız bu hata sayısız bitki ve hayvanı öldürüyor

Evde kullandığınız bir kalem pil ya da cep telefonunuzun eski bataryası… Ömrünü tamamladıktan sonra çöp kutusuna attığınız bu küçük atıklar, doğada yıllarca çözünmeden kalıyor ve sessiz birer katile dönüşüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir