Bakan Uraloğlu, Yol Güvenliği Konferansı’nda İsrail Bakanını Protesto Etti

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Fas’ta düzenlenen 4’üncü Küresel Yol Güvenliği Bakanlar Konferansı’na katıldı. Bakan Uraloğlu, oturumda konuşan İsrail Ulaştırma ve Yol Güvenliği Bakanı Miri Regev’i protesto ederek salonu terk etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Fas’ın Marakeş kentinde düzenlenen 4’üncü Küresel Yol Güvenliği Bakanlar Konferansı’na katıldı. ‘Hayata Bağlılık’ temasıyla gerçekleştirilen konferans; liderleri, uzmanları ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi. Uluslararası ulaştırma iş birlikleri hakkında da mevkidaşları ile ikili görüşmeler de gerçekleştiren Bakan Uraloğlu, konferans kapsamında Bakanlar Yuvarlak Masa Toplantısı’na da katıldı. Toplantıda yol güvenliğinin geleceği, iklim değişikliği, sürdürülebilir ulaşım ve yeni hareketlilik trendleri ele alındı.

‘DİJİTAL TAKOGRAFI 15 YILDIR KULLANIYORUZ’

Bakanlar Oturumu’nda yaptığı konuşmada yol güvenliğinin sadece ulaşım meselesi olmadığını vurgulayan Uraloğlu, yol güvenliğinin aynı zamanda halk sağlığı ve sürdürülebilir bir kalkınma sorunu olduğunu ifade etti. Türkiye’nin, 2030’a kadar can kaybını yüzde 50 azaltmak için yaptığı çalışmaların da altını çizen Uraloğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Güvenli altyapı ve akıllı ulaşım sistemleri alanındaki çalışmalarımız var. 22 yılda yaklaşık 25 bin kilometre bölünmüş yol yaptık ve kazalarda can kaybını yüzde 80 azalttık. Sıkı denetim ve sürücü bilinçlendirme programlarını geliştirerek trafikte bilinç oluşturduk Dijital takografı ülkemizde yaygınlaştırdık. 15 yıldır kullanıyoruz, dünyada 4’üncü üretici ülkeyiz.”

Uraloğlu, Türkiye’nin acil müdahale ve kaza sonrası bakım noktasında mesafe aldıklarını dile getirerek, bu tecrübeleri paylaşmak için iş birliğine açık olduklarını da anlattı. Türkiye’de son 20 yılda trafik kazalarında can kaybı oranında önemli bir düşüş sağlandığını ifade eden Uraloğlu, hedefin sıfır can kaybına ulaşmak olduğunu ifade etti.

‘HER HAYAT DEĞERLİDİR’

Teknoloji ve dijitalleşmeden sonuna kadar faydalanmak gerektiğini ifade eden Uraloğlu, altyapının ve araçların akıllandırılması gerektiğini belirtti. Uraloğlu, “Yani yapay zekayı kullanmamız gerekiyor. Yol güvenliği ulusal bir mesele değil bölgesel ve küresel bir meseledir. Bu anlamda Marakeş Deklerasyonu’nu canı gönülden destekliyoruz, sonuna kadar iş birliği yapacağız. Unutmayalım her hayat değerlidir ve her trafik kazası önlenebilir” ifadelerini kullandı.

BAKAN URALOĞLU, SALONU TERK ETTİ

Bakan Uraloğlu, Pakistan ile Katar’ın da aralarında olduğu ülke temsilcileri ile birlikte oturumda konuşan İsrail Ulaştırma ve Yol Güvenliği Bakanı Miri Regev’i protesto ederek salonu terk etti.

Related Posts

ABD Dışişleri Bakanlığı 1300’ü aşkın personelini işten çıkardı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bakan Marco Rubio’nun yeniden yapılanma planı kapsamında 1353 personelin işine son verdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Büşra Özdemir oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, tutuklanan Muhittin Böcek’in görevden uzaklaştırılmasının ardından başkanvekili seçimi yaptı. CHP’li Büşra Özdemir, gizli oylamada kullanılan 75 geçerli oyun tamamını alarak başkanvekilliğine seçildi.

Japonlar al ve tut yöntemiyle zengin oluyor!

Japonya’da yatırım yapma alışkanlıkları, dünya genelindeki yatırımcılar için ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Ülkedeki finansal başarı sırlarından biri, uzun vadeli stratejik düşünme ve sabırla yapılan yatırımların gücünden geçiyor.

Arnavutköy’de emniyet şeridinde aracından inen sürücüye minibüs çarptı: 1 ölü

Kaza saat 20.00 sıralarında D-020 Karayolu İmrahor Mahallesi geçişinde meydana geldi. Yolun emniyet şeridinde duran 41 TR 974 plakalı otomobilin sürücüsü O.Y., araçtan inmek için kapıyı açtı. Bu sırada aynı yönde ilerleyen 34 CYB 169 plakalı minibüs …

Rapor: Pentagon, “savaş ve silahları finanse etmek” için özel silah şirketlerine 2,4 milyon dolar sağladı

İngiltere menşeli yayıncı The Guardian’a özel olarak sunulan çalışmada, özel silah şirketlerine aktarılan fonlar ön plana çıktı

DEM Parti’den TBMM’de “Genel Görüşme” talebi

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Kobani Davası’nda tutuklu bulunan diğer siyasetçiler hakkında AİHM kararlarının uygulanarak siyasetçilerin ”derhal serbest bırakılmaları için Meclis’te Genel Görüşme açılmasını” talep etti.