EPDK, fatura gönderim yöntemini güncelledi

EPDK’den Yeni Perakende Satış Sözleşmesi Başlıyor

EPDK’nin verdiği bilgilere göre, 22 Kasım 2018 tarihli Perakende Satış Sözleşmesi artık yürürlükte değil ve yerine yeni bir PSS kabul edildi. Bu değişiklik Resmi Gazete’de duyuruldu.

Kurum, ocak ayında yayımlanan “Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında, perakende satış sözleşmelerinde yer alması gereken detayları göz önünde bulundurarak yeni bir sözleşme oluşturdu.

Artık yüz yüze yapılan perakende satış sözleşmelerinde, tüm sözleşmenin tüketiciden imzalanması yerine, temel bilgileri içeren tek sayfalık bir “Sözleşme Kurma Formu” imzalanarak PSS oluşturulacak. Ayrıca, uzaktan yapılan sözleşmelerde tüketicinin doğru şekilde bilgilendirilmesini sağlayacak formatı koruyarak bu formun tek sayfa olmasına dikkat edilecek.

Tüketicinin isteği üzerine, sözleşmenin tamamının tüketiciye sunulması ve imzalanmasıyla da sözleşme kurulabilecek.

FATURA GÖNDERİM YÖNTEMİ DEĞİŞİYOR

Yeni perakende satış sözleşmesi kapsamında fatura iletim yöntemleri de güncellendi. Artık tüketiciler, faturalarını yazılı olarak alabilecekleri gibi kısa mesaj, e-posta, e-fatura ya da e-arşiv yoluyla da elektronik ortamda alabilecekler. Mesken dışındaki kullanım yerlerinde ise tüketicinin başvurmasına gerek kalmadan faturalar elektronik ortamda gönderilecek.

Elektronik faturalar, görüntülenebilir ve hemen indirilebilir olacak şekilde hazırlanacak, ayrıca görme engelliler için erişilebilir ve ekran okuyucu programlarla uyumlu olacak. Tüketicinin iletişim bilgileri bulunuyorsa, fatura tutarı ve son ödeme tarihi kısa mesaj yoluyla da bildirilecek.

Ayrıca, PSS başvurusu yaparken artık belge talep edilmeksizin tüketicinin beyanı esas alınacak. EPDK ayrıca, mevcut Perakende Satış Sözleşmelerinin geçerliliğini yeni bir sözleşme yapılmasına gerek olmadan sürdüreceğini duyurdu.

KAYNAK: AA

Related Posts

Borsa güne yükselişle başladı: 22 Temmuz 2025 Borsa İstanbul’da son durum!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,20 yükselişle 10.637,42 puandan başladı.

Tekstilde kriz derinleşiyor: Konkordato başvuruları rekora ulaştı

Bu yılın ilk 7 ayında yaklaşık 300 tekstil ve hazır giyim firması konkordato ilan etti. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, yaşanan bu gelişmenin yalnızca konkordato ilan eden firmaları değil, tedarik zincirinde yer alan tüm şirketleri tehdit ettiğini vurguladı.

İkinci el piyasasında beklenmedik hareketlilik!

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç’a göre, bu yılın Ramazan ve Kurban bayramları ikinci el otomobil piyasasına doping etkisi yaptı. Özellikle nisan ve haziran aylarındaki uzun tatil dönemleri, araç alım-satımını …

Yozgat’ta Dilenciden 7 Bin 420 Lira Çıktı

Sorgun ilçesinde zabıta ekipleri tarafından yakalanan dilencinin üstünde 7 bin 420 lira nakit bulunurken, yasal işlem başlatıldı. Zabıta Müdürü, denetimlerin artarak süreceğini açıkladı.

Brüt borç stoku 11 trilyon lira oldu

Merkezi yönetimin brüt borç stoku haziran sonu itibarıyla 11,4 trilyon lirayı aştı. Borcun yaklaşık yarısı döviz cinsi, yarısı ise Türk lirası olarak kaydedildi.

Dolar ve euroda son durum ne? Piyasalarda gün ortası (21 Temmuz 2025)

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,95 değer kazanarak 10.568,56 puana yükseldi. Cuma günü 10.366,16 puandan kapanan BIST 100 endeksi, güne 47,08 puan artışla 10.413,24 puandan başladı. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki …