Gözaltılar var: Yunus Emre Enstitüsü’ndeki yolsuzluktan Suriye çıktı

Gözaltı Kararı Verilen 18 Kişi Hakkında Operasyon Düzenlendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında, eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar yürütüldü. Şüphelilerin adreslerine polis ekipleri tarafından baskın düzenlendi.

Şeref Ateş’in evinde bulunamadığı operasyonda, diğer 17 şüpheli gözaltına alındı. Odatv’nin haberine göre, Şeref Ateş’in Almanya’dan sığınma talebinde bulunduğu belirtiliyor. Detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda belge ve dijital materyale el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

Şüphelilerin Suçlamaları

Şüphelilerin Suriye’deki savaş bölgesinde yapıldığı iddia edilen projeler üzerinden sahte faturalarla haksız kazanç elde ettikleri iddiaları bulunuyor. Suçlamalar arasında “Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma”, “Zimmet”, “Nitelikli dolandırıcılık” ve “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” yer alıyor.

Yunus Emre Enstitüsü’nden Açıklama

Yunus Emre Enstitüsü, soruşturma süreci hakkında yaptığı açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığı talimatıyla mali konularla ilgili inceleme başlattıklarını belirtti. Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından yapılan incelemeler sonucunda, şeffaf bir süreç yürütmek amacıyla bazı personelin görevden alındığı ve teftiş sürecinin başlatıldığı ifade edildi. Elde edilen bulgular doğrultusunda suç duyurusunda bulunuldu.

Prof. Dr. Şeref Ateş Kimdir?

1964 yılında Malatya’da doğan Prof. Dr. Şeref Ateş, lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra akademik kariyerine başladı. Ankara Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Ateş, Almanya’da da ikinci doktorasını tamamladı.

Ateş, farklı üniversite ve araştırma kurumlarında görev aldıktan sonra 2016 yılında Yunus Emre Enstitüsü Başkanı olarak atandı.

Yunus Emre Vakfı Nedir?

Yunus Emre Vakfı, Türkiye’nin tarihini, dili, kültürü ve medeniyetini uluslararası alana aktarmayı hedefleyen bir kamu vakfıdır. Vakfa bağlı olarak faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü ise yabancılara Türkçe öğretmek ve Türkiye’yi tanıtmak amacıyla kurulmuştur.

Related Posts

Davadan korkan Boeing, tüm ailesini kaybeden mağdurla anlaştı

Eşi, üç çocuğu ve kayınvalidesini 2019’daki 737 MAX kazasında kaybeden Paul Njoroge, Boeing ile uzlaştı. ABD’de açılan ilk dava duruşmaya günler kala kapanırken, şirket kazalarla ilgili davaların çoğunu anlaşmayla sonuçlandırdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı 1300’ü aşkın personelini işten çıkardı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bakan Marco Rubio’nun yeniden yapılanma planı kapsamında 1353 personelin işine son verdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Büşra Özdemir oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, tutuklanan Muhittin Böcek’in görevden uzaklaştırılmasının ardından başkanvekili seçimi yaptı. CHP’li Büşra Özdemir, gizli oylamada kullanılan 75 geçerli oyun tamamını alarak başkanvekilliğine seçildi.

Japonlar al ve tut yöntemiyle zengin oluyor!

Japonya’da yatırım yapma alışkanlıkları, dünya genelindeki yatırımcılar için ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Ülkedeki finansal başarı sırlarından biri, uzun vadeli stratejik düşünme ve sabırla yapılan yatırımların gücünden geçiyor.

Arnavutköy’de emniyet şeridinde aracından inen sürücüye minibüs çarptı: 1 ölü

Kaza saat 20.00 sıralarında D-020 Karayolu İmrahor Mahallesi geçişinde meydana geldi. Yolun emniyet şeridinde duran 41 TR 974 plakalı otomobilin sürücüsü O.Y., araçtan inmek için kapıyı açtı. Bu sırada aynı yönde ilerleyen 34 CYB 169 plakalı minibüs …

Rapor: Pentagon, “savaş ve silahları finanse etmek” için özel silah şirketlerine 2,4 milyon dolar sağladı

İngiltere menşeli yayıncı The Guardian’a özel olarak sunulan çalışmada, özel silah şirketlerine aktarılan fonlar ön plana çıktı