Yatırımcılar dikkat! Gram altında sert düşüş sonrası iki kritik tahmin

Altın ve Dolar Fiyatları Hareketli Bir Hafta Geçirdi!

Bu hafta altın fiyatları son zamanların en sert hareketlerine sahne oldu. Salı günü ons altın 3 bin 500 doları görürken, gram altın fiyatı 4 bin 300 TL’yi aşarak rekor kırmıştı. Altın piyasasında 3 bin 500 dolarlık analist beklentileri şimdiden gerçekleşti.

Salı günü zirveyi gören altın fiyatları sonraki günlerde hızla düşüşe geçti. Cuma günü ons altın 3 bin 300 doların altını görürken, gram altın yönünü 4 bin TL seviyelerine çevirdi.

GÖZLER DOLARDA! FAİZ KARARI SONRASI PİYASA HAREKETLENDİ

Yurt içinde dolar/TL uzun bir süre 38.00 bandında seyrettikten sonra geçtiğimiz hafta Merkez Bankası’nın sürpriz faiz artırımı kararı sonrası yukarı yönlü hareketlendi. Kurda 38.40 TL’nin üzerindeki hareket dikkat çekiyor.

ALTINDA DÜŞÜŞÜN NEDENİ BELLİ OLDU!

Peki altın ve dolar için beklentiler neler? 4 bin 100 TL seviyesinin altına inen gram altın için yeni tahminler ne? Dolar/TL’de yön ne olacak? Konuyla ilgili merak edilenler milliyet.com.tr’de! 3. Göz Danışmanlık Kurucusu Hikmet Baydar açıklamalarda bulundu, “Altındaki yükselişin arkasındaki en önemli neden tarife savaşlarıydı. ABD ve Çin arasındaki tarife oranlarının yükselmesi, güvenli liman olan altına talebi artırdı. Tarife görüşmeleri devam ederken, Temmuz ayına kadar ekonomiye etkisinin olmayacağı haberleriyle piyasalarda iyimserlik arttı ve altın satışlarına neden oldu.

ALTIN FİYATLARINDA GERİLEME DEVAM EDECEK Mİ?

Ons altında kritik seviye 3237 dolardır. Bu seviyenin geçilmesi durumunda orta vadeli göstergeler aşağı yönlü sinyaller vermeye başlayabilir. Ancak şu anda bu seviyenin test edilme olasılığının düşük olduğunu düşünüyoruz.

GRAM ALTIN İÇİN 2 ÖNEMLİ RAKAM!

Gram altın, dolar/TL’de önemli bir oynaklık olmaması nedeniyle doğrudan ons altın fiyatından etkilenmektedir. Ons altındaki satışlar gram altın fiyatlarını da aşağı çekti. Şu anda önemli destek seviyesi 3963 TL’dir. Eğer ons altında düşüş yaşanırsa, gram altın bu seviyeleri test edebilir. Ancak göstergeler hala yukarı yönlü sinyaller verdiğinden net bir düşüş trendinden bahsetmek için erken. 3963 TL seviyelerinde bir süre kalınırsa, orta vadeli düşüş trendinden bahsedilebilir. Ayrıca hızlı yükselişlerde 4291 TL seviyesinin üzerinde satış baskısı olabilir.

DOLARDA BEKLENTİLER NELER?

19 Mart’tan sonra dolar/TL fiyatı neredeyse sabit kaldı. Parite hareketleri daha çok euroda hissedildi. Dolayısıyla dolar/TL’nin makro hedeflerinde büyük bir değişiklik beklenmiyor. Şu anda yatay seyirde hafif bir yükseliş bekleniyor. 38-39 TL bandında hafif yukarı yönlü dalgalanma olabilir. Aylık bazda değişim %1 civarında olabilir.”

Related Posts

New York borsası yükselişle kapandı

ABD’nin tarifeler konusunda partnerleriyle yürüttüğü müzakerelerde beklenen olumlu gelişmeler borsalara yansıdı. New York borsası yükselişle kapandı.

Ziraat Bankası’nda yönetim kurulu üyeleri açıklandı

Ziraat Bankası’ndan yapılan KAP açıklamasında bankanın yönetim kurulu üyelerinin belli olduğu açıklandı.

TOKKDER Başkanı Yaşa, araç kiralamalarında yaşanan mağduriyetler konusunda tüketicileri uyardı

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi.

İstanbul’daki evler için kritik çağrı: Birleşin ve güçlendirin

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkan Yardımcısı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Özlem İmren, güçlendirmenin yama değil, binanın sıfır bina performansına ulaşması için yapılan müdahaleler olduğunu belirterek, konutlarda da güçlendirme çalışmalarının yaygınlaştırılması çağrısında bulundu.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Metropoll Anketi: Ekonomiye en büyük etki İmamoğlu’nun tutuklanması mı, protestolar mı?

Ülke ekonomisini İmamoğlu’nun tutuklanması mı yoksa CHP’nin başlattığı protesto ve boykotlar mı daha çok olumsuz etkiledi? Metropoll Araştırma Nisan ayı sonuçlarını yayımladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir